Ja sam uvijek za to da se nešto popravi (ili se barem proba popraviti) umjesto da se kupuje novo.
To da se ne isplati nositi na servis, kad novi proizvod košta bagatelu, a svaki novi proizvod je bolji? Primjer je onaj Champion set alata 3u1. Po meni takve stvari se nebi trebale niti proizvoditi, ili ako već završe na proizvodnoj traci onda odmah sa nje u reciklažu, skicu nazad na papir i hajmo napraviti nešto bolje. Gledam proizvode iz godinu u godinu recimo isti modeli, a svake godine je kvaliteta plastike sve lošija. Pa zemlja će nam se raspasti od zagađenja plastikom, treba reciklirati, a ne samo kupovati i bacati. Da, nositi na servis se ne isplati, većina će i odbiti takve stvari.
Međutim, zašto nebi te neispravne stvari onda prodali, ili poklonili, jer ima ljudi (poput mene) koji npr potroše par dana da bi npr probali popraviti običan miš za komp, bez obzira što novi košta 30ak kuna. Sigurno će nekoga i takav miš usrećiti i značiti, pogotovo jer je sigurno kvalitetniji od novih plasticnih smeća.
Što se stickova tiće, pa recimo da si jednim dijelom u pravu. Memorijski chipovi se stalno rade sve večeg kapaciteta i nekada jednostavno postane preskupo proizvoditi 4GB i 8GB memorije, već proizvode samo memorijski modul od 16GB i smanje kapacitet u firmwareu. Geekovi poput mene flashaju firmware i za malo novaca dobe stick od 16gb, a plate onaj od 4gb (primjer).