Poslano: Članci

Parkside akumulatorska bušilica 20V za 199kn

• 3 Odgovora
  • 1631 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

Offline Workshop385

• Administrator
  • 377
Parkside akumulatorska bušilica 20V za 199kn
« u: 27, Lipnja, 2021, 12:53:01 »

Akumulatorska ima dvije brzine - 400 i 1400 okretaja, 25 položaja kvačila, 40Nm snage, a metalna glava može prihvatiti nastavke od 1.5 do 13mm. Radi se o 20V alatu Team serije. Alat dolazi bez baterije i punjača, no iznenadio me praktičnim setom borera i bitova koji bi bilo dobro vidjeti i u zasebnoj ponudi. Da li je ovo najbolja akumulatorska bušilica koju možete dobiti za 200kn?

*

Workshop385

• Gost
Odg: Parkside akumulatorska bušilica 20V za 199kn
« Odgovori #1 u: Danas u 15:32:37 »

« Odgovori #1 u: 23, Srpnja, 2021, 11:39:33 »
Dali i tvoja ima ovaj zvuk u drugoj brzini ?

• Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #2 u: 24, Srpnja, 2021, 03:42:06 »
Imao sam prilike isprobati Workov primjerak i mogu reći da se isto čuje no nešto manje izraženije nego kod tebe.
Druga bušilica koju sam isprobao, primjerak koji ima TonyZxD, čuje se nešto izraženije, slično kao i kod tebe.
Također je na youtube kanalu Zona alata testirana identična bušilica i na 11toj minuti se jasno čuje kočnica, isto dosta izražena.

Rekao bih da si potrefio bučniji primjerak, odnosno, da se tvoja čuje zericu jače od ostalih koje sam imao prilike isprobati/čuti.
Sve u svemu - normalan je zvuk kočnice za tu bušilicu, mene osobno smeta da bušilica ima kočnicu, ne vidim neku potrebu za time osim još jednim dijelom koji može poći po zlu i pokvariti se (referenca na - čega nema, ne može se niti pokvariti).

Ontopic: slažem se da je za 199kn best buy akumulatorska ali za onoga tko već ima Parkside baterije ili namjerava kupiti još alata koji koriste identične baterije, mada sam i tu skeptičan koliko dugo će Parkside držati jednaku seriju baterija (Parkside x16Vteam i x18Vteam su izumrle, alati stoje po radionicama a baterija više nema), pogotovo jer poznatiji brendovi polako prelaze na 21700 čelije.

Ali za onoga kome je ovo prvi Parkside alat koji koristi x20Vteam baterije, spomenuo bi da je prije nepune dvije godine komplet identične bušilice sa 2Ah baterijom i punjačem koštao 299kn. Prije nepune godine je koštao 333kn, dok je komplet sa 2 baterije od 2Ah 444kn. Ako se ne varam, tada se baterije nisu mogle kupovati zasebno.
Danas, bušilica 199kn, sa jednom baterijom i punjačem 398kn, dok sa dodatnom drugom baterijom ispada 527kn. Skoro 100kn skuplje u odnosu na prošlu godinu, a kvaliteta opada. U tom slučaju bi se isplatilo protegnuti 120kn više i uzeti set bušilice sa 2 baterije i dodatnim alatom/priborom koji je bio na giveawayu.
« Zadnja izmjena: 24, Srpnja, 2021, 07:25:08 od Workshop385 »

« Odgovori #3 u: 24, Srpnja, 2021, 12:10:40 »
Da u potpunosti se slažem ovo za bateriju , tko zna koliko će ova serija baterija biti aktualna . Nisam sklon gomilanju tih baterija , onoga trenutka kad mi bude potrebna bit ću je prisiljen kupiti neovisno o cijeni . Iako sam očekivao da će biti neki komplet gdje ću dobiti bateriju i punjač zajedno da ne moram zasebno kupovati . Vjerovatno i hoće koliko vidim ima ih dosta solo baterija i punjaca  za prodaju , vjerovatno će složiti neki komplet da ih se riješe . Ovo mi je treća vrsta baterije / punjača koju imam . Mislim da za starije alate koje imaju onu “ubodnu” bateriju neću kupovati jače baterije , isplativije mi kupiti novi alt kad bude u prodaji .
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party