Novi DIY brener

• 2 Odgovora
  • 826 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Novi DIY brener
« u: 27, Listopada, 2021, 23:00:14 »

Evo napravio sam novi tip brenera.Rađen je po principu venturi  kovačkog brenera samo sam modificirao par stvari.
Inače how to za kovački brener možete naći na mom youtube kanalu Armageddontools.
Evo i link:
https://youtube.com/playlist?list=PLdPF2vF3_PMTB6rH9tnEK4DpqCt2Ekxl_
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

*

Workshop385

• Gost
Odg: Novi DIY brener
« Odgovori #1 u: Danas u 21:18:40 »

« Odgovori #1 u: 28, Listopada, 2021, 07:13:15 »
Ovo mi se sviđa, ja trebao bi napravit neku malu kovačku vatricu čisto dubine neki 15cm za manje noževe
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #2 u: 28, Listopada, 2021, 12:32:49 »
To ti je jeftinije nego što misliš.
Siporex/ytong  -porobeton opeke.Ja sam napravio malu kovačku peć od cijevi za dimnjak.Opeke se lako režu pa sam ih napravio okrugle -inače okrugle peći su učinkovitije od kockastih,plamen se vrti u krug pa je materijal bolje ugrijan sa svih strana .Stavim brener u nju što sam kupio za tvrdo lemljenje.Možeš i kupiti gotov za 100tinjak kuna za paliti travu ako ne želiš raditi brener.Tipa ovakvo nešto https://www.njuskalo.hr/alati-ostalo/plinski-plamenik-3-nast-25-35-50-mm-dostava-85-kn-oglas-32334607

E sad za te male kovačke peći dosta ti je brener od 1/2".Imaš detaljne upute na mom kanalu.Najlakše je ako znaš nekog da ti to izgloda i protokari.
Ali može se sve i na turpiju.
Ovisi o materijalu kojeg imaš kod kuće ali i ako kupiš vodovodnu cijev(kupi kraće narezane komade) koštat će te sveukupno brener oko 150-200kn.Kovačka peć će biti oko još 200kn.
Ja sam ovaj brener napravio od prokroma sa reciklažnog dvorišta ,firme koje se bave inoxom dosta često imaju okrajke ,pa ako fino zamoliš možeš dobiti materijal za cjenu 2-3 piva.
Znači đir po otpadu ako želiš uštedjeti. . .
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party