Iskra X Cross, Iskra Ero, crvena Iskra/Praktik alati plavi i crveni

• 10 Odgovora
  • 7074 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Pozdrav ekipa zanima me da li neko ima iskustva s ovom novom linijom alata Iskra X Cross. Kakva je Iskra Ero u odnosu na crvenu itd. Iskustva, vrline, mane.
Dakle zanima me za diy nista profi i to jer sve je to kinesko sranje i sad to proizvodi perles bla bla ugl. Konkretno iskustva + i - s pojedinim iskra alatom. Ja osobno imam nekoliko alata sta starih sta novih crvenih i za sad oko kuce je dost pristojno posluzilo za tu cijenu i odradilo posao. I ako neko ima iskustva s Praktik alatima
« Zadnja izmjena: 14, Travnja, 2021, 14:18:39 od Sporo i drljavo »
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

*

Workshop385

• Gost

*

Ivan25

• Gost
Odg: Iskra X Cross, Iskra Ero, crvena Iskra/Praktik alati plavi i crveni
« Odgovori #1 u: 17, Travnja, 2021, 23:06:52 »
Pozdrav.
I mene zanima taj praktik, baš jeftin, valja li šta?
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #2 u: 18, Travnja, 2021, 21:17:48 »
A neman pojma imaju neku crvenu q seriu kao profi i plava amaterska msm da ni jedno ni drugo nije prebijesna kvaliteta al da nije ni tkao lose pa ako je ko sta kupova i radio da ima iskustva bilo bi lipo podilit
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

*

Ivan25

• Gost
« Odgovori #3 u: 19, Travnja, 2021, 11:06:01 »
Da...bio bih zanimljiv test...vidio sam jedan test plavog praktika (stemalica) po rječima vlasnika nije loša. Ali opet ne znam, nisam nikad držao u ruci.
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #4 u: 19, Travnja, 2021, 19:04:54 »
Kupio u bauhaus neku iskrinu stemalicu 550 kn samo deri rođo za te pare bome je odradila i isplatila sta san stema
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

*

Ivan25

• Gost
« Odgovori #5 u: 19, Travnja, 2021, 20:02:06 »
Koji model?
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #7 u: 22, Travnja, 2021, 10:56:08 »
ja imam praktik crvenu fleksericu q linija, 950w, radi super, i ima onaj soft start, jedina zamjerka mi je prekidač za paljenje gašenje koji mi je nekako bezveze
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #8 u: 24, Srpnja, 2021, 04:54:38 »
Paviću!!! :o
Jel ja to vidim Boxer reznu ploču, na Praktik brusilici bez zaštite i još k tome pogrešno okrenutu?!?

Što se iskre tiče, koliko sam upućen u vrijeme propasti Iskre ista je prodana na više poduzeća, uključujući i Perles koja je otkupila Iskrinu tvornicu. Tada su Iskrini alati rađeni po Bosch/AEG licencama, prodavani pod Perlesovim imenom, i to su dan danas alati kvalitetni kao i Iskrini od prije nekoliko desetljeća. No druga poduzeća su odlučila uvesti hrpu kineske robe/alata (poput Boxera što radi u Poljskoj), i nalijepiti na njih Iskra ERO naljepnice. Ako se ne varam prvo su ljepili Matrix, moguće da je Matrix crveni alat jer je na sebi trebao nositi Iskrinu naljepnicu što im tada nije pošlo za rukom). Vidim u ponudi i crvene Iskra alate, ne znam tko njih proizvodi i tko na njih lijepi naljepnice i kakvi su u odnosu na sivu Iskru X-Cross i zelenu Iskru ERO koja je zapravo generički kinez. Perles bi trebali biti dobri alati. Zanimljivo da Iskra proizvodi boje i lakove - Iskra kemijska industrija, moram priznati da sam se iznenadio kada sam vidio.

Što se Praktika tice, hvala! Nisam znao da ih ima u "više boja" i koja je razlika a baš sam kupio plavu Praktik ekscentričnu, i u drugome dućanu vidio isto Praktik samo crvenu i duplo skuplju. Sad znam u kojem grmu leži zec. Dodao bi još i Alpha tools, je li netko zna gdje je on u cijeloj ovoj usporedbi? Vidim Einhell ima i par alata u plavoj boji, zna li netko razliku naspram crvenog?
« Zadnja izmjena: 24, Srpnja, 2021, 05:06:36 od Elektroničar »

« Odgovori #9 u: 18, Rujna, 2021, 23:49:05 »
Nekoc bio i žuti Einhell
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #10 u: 18, Listopada, 2021, 11:10:53 »
Praktik tools nebi s puta digo ,još bi ga nogom šutnuo da se nekome zlo ne dogodi!

Rođak kupio malu brusilicu u peveca bila oko 100 kn plava praktik tools ,radila 2min i zadimila.
Ja sam kupio vibracionu brusilicu i stavim je u ormar,kažem poslužit će mi za vrata i prozore ošlajfati.Stajala tako negdje godinu dana i uhvatim se posla .
Radila je oko 30 min(čak niti u komadu) i zadimila.

A takvu crvenu brusilicu sam i ja imao -radi odlično dok ne zadimi guma u kojoj stoji ležaj rotora .Rođo je napravio zombie/frankenštajnku od nje -od 3 sa smeća je napravio jednu koja donekle radi.

Prijatelj mi ima iskrinu štemalicu iz peveca bila je oko 2000kn ,radi odlično.
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party