ne znam da li je za "J" ručka ona jedna ručka što stoji naprijed... nadam se da je.
Uglavnom moja iskustva :
Imao sam Alpine trimer s jednom ručkom naprijed i to je odlično kad naprijed stavim nož - cirkular i uletim u džunglu... fino sam okretan, mogu bolje kontrolirati trimer, lako ga podignem jer ga praktički držim naprijed i natrag... no problem dođe kad imate pokosit veću ledinu, livadu ili kako već hoćete... to držanje nakrivo ubi leđa...
Tako mi je mašina crkla na Alpine trimeru i zamjenio je naravno boxer. Pa sam dobio Alpine-Boxer kombinaciju i "ubo" sam bicikl ručke od Kawasakia (kako bi se sad ovo moglo nazvat?)
Kad sam stavio bicikl ručke preporodio se. Lijepo kralježnica stoji idealno ravno, mogao bi kositi travu cijeli dan bez prevelike boli u leđima... no tu sad kreću problemi sa samom mašinom, jer je previše teška i vibrira, što dosadi nakon nekog vremena...
Sad sam zadnje kupio Makita akumulatorski trimer sa bicikl ručkama... sve odlično, samo je malo drugačiji balans. Praktički treba uvijek podizati glavu od zemlje kad se kosi... dok je na benzinskim takav balans da glava uvijek ide gore i treba je pritiskati dolje prema zemlji (bar kod mojih trimera)
Zaključak je sljedeći, sa "J" ručkom ako imate krčit šumu i treba vam potpuna kontrola. Bicikl ručke ako imate održavati ili kositi veće ravne površine.