Ima li bajkera ovdje?

• 4 Odgovora
  • 983 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

Offline Workshop385

• Administrator
  • 377
Ima li bajkera ovdje?
« u: 20, Travnja, 2021, 21:38:45 »
Da vidimo da li ovdje ima bajkera? Pokažite makine! :)

Ja sam moto karijeru započeo kao i većina... na APN-u 6

Nastavio sa Apriliom SR50 Ditech... koju je nasljedila SR150 čim sam položio A kategoriju tamo negdje 2013 ja mislim...

Pa vidio bole koljena od skuterčića, uzeo Yahahu XT600 koju sam vozao 2 godine

Vidio da ću s tim zaginut, pa se primirio i uzeo...

Taraaaaaaaaaaa :

nije motor već je skuter, ali ajd  ::)

Troumio sam se između novog Kymca Downtown 300i, odnosno Kawasakia J300, nove Yamahe Xmax 300i iron max koju sam umalo i uzeo...no srce me odvelo na Yamahu Majesty 400!

Uglavnom kako se nikako nisam mogao riješiti XT-a, našao sam jednog lokalca koji je bio pristao na zamjenu ključ za ključ... no taj Majesty je bio 2006g, imao oko 35000km, udaran, dio šasije što drži prednju masku puknut... no ipak sam probao đir i oduševio se zaštitom od vjetra i položajem sjedenja koji je nekako "u skuteru". No zamjena se nije dogodila jer mi se neda puno cackat po skuteru, pa sam otišao malo po njuškalu i našao ovog mog ljepotana u Splitu. 2009g, 9600km sa cijenom od 4000€. Da su kilometri originalni dokazuje servisna knjižica, kao i gume koje su godišta ko i skuter... izgledale mi kao nove kako je garažiran..

Sad na satu ima 14000km i sve je prošao bez greške... zamjenio sam mu zadnje pločice, ulje mjenjam pred svak sezonu kao i filter. Uštimao mu variomat tako da ima bolja ubrzanja, ali i bolju konačnu jer rolice nisu okrugle već imaju neki oblik (dr. pulley patent). Uglavnom prezadovoljan!
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

*

Workshop385

• Gost
Odg: Ima li bajkera ovdje?
« Odgovori #1 u: Danas u 21:38:12 »

« Odgovori #1 u: 21, Travnja, 2021, 10:07:07 »
evo moje mašine, kinez 50cc, neka žnj marka, al ide ko lud. a ovo pored je yamaha xt125 od prijatelja. izbjegavamo policiju u širokom luku, vožnja bez kacige sa neregistriranim motorom bez vozačke dozvole ;D

• Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #2 u: 22, Travnja, 2021, 19:59:07 »
Ima nas :)
Kupljen iako je bilo jako puno strke sa roditeljima u vezi motora u kući, polaganja A1 prije B kategorije no na kraju je ipak mladost, volja i tvrdoglavost presudila da potrošim ušteđevinu na prijevozno sredstvo (i mislim da sam dobro odlučio, jer drugi izbor je bio high-end PC koji za dvije godine nebi više vrijedio niti trećinu plačenog iznosa).
U nešto više od godine prošao sam 10k km, ulje sam redovito mijenjao otprilike svakih 3000km ili nakon duljeg stajanja, a od ostalih zahvata nedavno sam promijenio prednje disk pločice, straga je bubanj koji se baš i ne usudim dirati tako da ću njega dati zamijeniti kada i gumu. Od kvarova jedino nedovoljno stegnuti šaraf prednje lampe koji je ispao tokom vožnje jer sam ga stegnuo klještima i što sam na teži način naučio da silikonska hermetika ne može poslužiti kao brtva na rasplinjaču - srećom nisam nigdje stao, nije me iznevjerio čak niti četvrtkom  ;D
Ugradio sam dodatni sat i termometar koji je nažalost krepao kad me je akumulator iznevjerio na putu pa sam se na regleru vozio kući, da sam barem ugradio kondenzator paralelno sa akumulatorom (razmišljao sam i o supercapu umjesto akumulatora, ali ne znam jel bi to hodalo, imam kurblu za svaki slučaj)?
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

*

Offline Workshop385

• Administrator
  • 377
« Odgovori #3 u: 22, Travnja, 2021, 20:07:54 »
A možeš uvijek i u brzinu pa pogurat. YBR je neuništiva mašina sa malom potrošnjom, samo redovito mjenjaj ulje i nema greške... Yamaha je to! :)
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

*

Offline Workshop385

• Administrator
  • 377
« Odgovori #4 u: 10, Siječnja, 2023, 22:34:40 »
Evo da predstavim svoju i bratovu big bore makinu!

Projekt možete pratiti na mojskuter forumu

Već par mjeseci tražim kvalitetnu SR150 za kolekciju. Zvao sam par ljudi, bila je jedna SR172 iz Rijeke za 13k kn koju sam mislio uzeti i čovjek odustane. Uglavnom je postalo jako teško pronaći očuvan primjerak sa BB mašinom. Prije ove sam uzeo jednu kemiju gdje je netko na SR50 Ditech ubacivao SR150 i to se ne može vozit. Nešto nije pogođeno, mislim da je i udarana naprijed jer volan stoji dalje nego što bi trebao. Sve kemijano, sfušano al pali i ide.

Ova mi je izašla na marketplaceu, vidio je 10min nakon objave, zovem vlasnika, šalje slike... reko dolazim. Brat je već uplatio Skippera, i tako smo se odmah po završenom pozivu uputili prema ZG-u gdje smo prespavali. Zanimljivo da prodavatelj nije bio optimističan što se tiče prodaje jer mi nakon par sati šalje poruku da se ne može obraniti od poziva i da tko prvi stigne - njegova djevojka. Tu sam malo pomračio jer sam već krenuo, pa sam ga nazvao i dogovorili smo se da je skida sa oglasa.

Sutradan smo išli u Koprivnicu po Skippera koji je ispao ljepši nego na slikama... nakon toga pravac Pula po SR-ku. Ne mogu reć da je bila ljubav na prvi pogled jer sam sa svojom restauriranom SR150 ljestvicu stavio poprilično visoko... ali je sasvim korektna što se tiče stanja. Sve je originalno. Prije svega bi pohvalio sve originalne šarafe. Od toga baš patim   ;D

Pa evo par fotografija, Skipper i SR u kombiju :

Evo slika sa prve vožnje :

I evo jedan fotošuting :
« Zadnja izmjena: 10, Siječnja, 2023, 22:38:38 od Workshop385 »
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party