Lada Niva greška P0300

• 15 Odgovora
  • 1876 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lada Niva greška P0300
« u: 17, Rujna, 2022, 11:10:47 »
Pozdrav svima!
Dakle,kad upalim Ladu,nakon par minuta lampica check engine počne žmigati. I nakon par minuta se ugasi. Nakon toga motor osjetno izgubi snagu a pri provjeri OBD javlja grešku P0300 i doda obično ili 302 ili 303 ili 304. Povremeno neopaljenje u cilindrima...
Promjenjeno: Senzor bregaste,senzor radilice,senzor klapne gasa,senzor ler gasa,modul paljenja,kablovi i svjećice. Senzor protoka zraka ispravan i ispran. Moje znanje tu prestaje... Ako netko zna riješenje - hvala.
Jedino u što još  sumnjam su brizgaljke,dihtung glave,vuče podtlak odnekud...
« Zadnja izmjena: 17, Rujna, 2022, 11:28:42 od - Geva - »

*

Workshop385

• Gost
Odg: Lada Niva greška P0300
« Odgovori #1 u: Danas u 21:39:05 »

*

Offline Workshop385

• Administrator
  • 377
« Odgovori #1 u: 17, Rujna, 2022, 23:59:03 »
Ja bi na tvom mjestu prije svega gledao što uzrokuje tu grešku :

1. Neispravno paljenje smjese koje je očitano preko senzora radilice/bregaste. Očekuje "udare" u točno zadano vrijeme, a udari se ne događaju

2. Previše rano paljenje smjese prije GMT što uzrokuje jake detonacije u motoru i aktiviraju knock senzore koji u teoriji funkcioniraju kao mikrofoni ili senzori vibracija koji neprestano osluškuju rad motora.

3. Očitava ionizirajuće djelovanje smjese - plamen provodi struju i po tome zaključuje da li se smjesa zapalila ili ne.

Po mom mišljenju, moguće da je do knock senzora, njih nisi mjenjao. Mislim da Niva ima dva komada  :D
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #2 u: 21, Rujna, 2022, 15:18:19 »
Da, nisam ih mijenjao... Probajmo! Ne škodi i to zamijeniti... Hvala na pomoći i odgovoru! Javim o rezultatu!
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #3 u: 21, Rujna, 2022, 15:44:24 »
Evo baš sam pogledao u radioni... Doduše ogledalom samo da utvrdim gdje se nalazi. Vidim samo jedan knock senzor na sredini bloka kad stojimo kod desnog prednjeg kotača, ako još tko traži... Sutra novi pa zamjena pa... Da vidimo!
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

*

Offline Workshop385

• Administrator
  • 377
« Odgovori #4 u: 22, Rujna, 2022, 20:58:37 »
Svakako javi! Zanima me baš  ;D
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #5 u: 07, Listopada, 2022, 09:26:39 »
Dakle,pronašao nekoliko sati slobodnog vremena pa uronio u Ladu i ispod nje... Kolega mi donio senzor brzine koji se nalazi pored ulaza sajle od km sata kod getribe. Donio mi novi knock. Donio novi MAF. Donio obje lamda sonde koje su na EURO IV motoru potpuno iste i imaju "ženske" utičnice,otpojio akumulator i krenuo u izmjenu svega toga... Napravio,vratio kleme,upalio - radila 15 min. I krene P0300/303/304. Opet na modul paljenja... Kabal sa svjećice dole - iskra san snova. Ko munja. Plavo-bijela. Na sva 4 cilindra. Greška se i dalje pojavljuje.
Da li je do - dizna,pumpe,ventila,brtve...moj amaterizam i znanje tu prestaje. Ima li tko isti problem i koju je žicu slucajno dotakao da je proradila. Jer kvar je sigurno zalutali komarac u filteru zraka.
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #6 u: 07, Listopada, 2022, 19:28:36 »
Što reći sad... Upalio Ladu da vidim kakve je volje. Nešto puklo,zakašljalo,streslo cijeli auto... I proradila bez greške. Napravio odma 50km,savršeno se ponaša. Vuče,odgovara na gas,ne pali uopće lampicu motora... Nemam zaista objašnjenje. Vjerojatno se apdejtala sama. Samoiscjeljenje! Možda je to bilo u dodatnoj opremi...
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

*

Offline Workshop385

• Administrator
  • 377
« Odgovori #7 u: 07, Listopada, 2022, 19:45:17 »
Jedno je sigurno - u pitanju je neka veća glupost i izgubiti ćeš živce tražeći je. Može biti instalacija, ECU motora... no to što je zakašljalo mi je čudno, da nije začepljen katalizator? Premda tad nebi imala snage...
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #8 u: 13, Listopada, 2022, 12:43:22 »
Kud nismo susjedi... Dakle,opet... Mora kod kirurga. Vratio se iz divljine na 3 cilindra, (svaka joj čast,nije me ostavila kilometrima od civilizacije i zaslužuje tretman kod doktora!) u sred šume trokiranje. Izgubila snagu,prebacio sporohodne i uspone savladao u 1.brzini. 2. - nema šanse. No,dovukao se do ceste. Izvučem kabl na 3.cilindru,malo promjeni rad ali zanemarivo. Vratim 3. i iščupam 4. Samo što ne krepa. Jasno kad izgleda 3.cilindar ne radi a kad oduzmem još jedan,onda ostaje valjda raditi samo na 2 cilindra. Usporedno,pojavila se i check engine lampica ali - ne svijetli stalno nego - blinka,žmiga,treperi...kako god. A s tim signalom - vožnje nema,kako sam čuo. Iskra sa kabla na masu na sva 4.cilindra - jaka ko munja. Lijepe svjetlo-plave boje. Ili je dizna ili je đavo upo kroz filter zraka unutra a možda je pumpa goriva pošto ponekad javi grešku P0300,ali je greška uglavnom 303. Rijetko 304.
Kad popravim - javim. Dotle,u pravu si,mogu tražit do druge registracije sam i ništa neću naći.
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

*

Offline Workshop385

• Administrator
  • 377
« Odgovori #9 u: 16, Listopada, 2022, 00:51:27 »
Želim ti samo naglasiti da u tvom slučaju ne mogu isključiti ni mogućnost da je problem u kompjuteru motora... probaj na njemu očistiti kontakte. U usisnoj grani postoji jedan komad plastike - tuljak koji uglavnom spadne i ostane tako u usisnoj grani. Možda da probaš vidjeti da se on nije raspao pa da ti komad plastike ne zapne na usisu zraka. Ali definitivno je u tvom slučaju problem sa trećim cilindrom. Moguće nešto na usisu ili ventil ne zatvori... a opet moguće da je i ECU ili instalacija  :-\
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #10 u: 16, Listopada, 2022, 10:15:04 »
ECU sam očistio nakon tvog videa "Odkud voda u Ladi"... Tada sam promijenio i filc na podu,sve suho,a posebno sam se zadrzao u lijevom čošku gdje je onaj nered od instalacija. Skinuo ECU,pregledao kontakte,očistio sve mase koje sam tamo našao,organizirao izolir trakom taj nered,promjenio osigurače (mislio sam da sat ne radi zbog jednog od njih,ali nije...može biti da sat zeza zbog drugog po redu s lijeva na desno,tamo gdje ih je više). Uglavnom,ECU je čist. Da li je ispravan,to će vidjeti "kirurg" za 3 dana od danas... Tuljac na usisu,znam...isto sam vidio u tvom videu kad si ga izvadio iz usisa... Na svom je mjestu,već sam to gledao. A i kad sam mijenjao senzor ler gasa i senzor klapne,skinuo sam cijelu glavu s leptirom/klapnom jer nikako nisam mogao odšarafiti senzor ler gasa zbog izlizane glave istog. Sajla gasa dole,dvije trinajstice,zamjena senzora temperature,senzora ler gasa i klapne,nova brtva i montiranje. Puno je lakše ih zamjeniti kad se to sve skine. Mjesta kolko hoćeš... Ma ništa,uzo sva 4 injektora kod Magdića,nek se i oni zamijene odma a kirurg je SILVIO auto-plin i mehaničar ujedno. Poslije srijede,slijedi anegdota! Pozdrav!
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

*

Offline Workshop385

• Administrator
  • 377
« Odgovori #11 u: 16, Listopada, 2022, 19:45:27 »
Pratim... glasujem za instalaciju, ecu ili izgoren ventil :-[

Držim fige da bude neka glupost
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #12 u: 17, Listopada, 2022, 21:57:53 »
666+999=Zlo i naopako! Uvjeren sam prijatelju da je nešto od toga. To mi ide stalno po glavi. Ako nisu injektori,preostaje jako malo mogućnosti za bilo što drugo.

*

Offline Workshop385

• Administrator
  • 377
« Odgovori #13 u: 18, Listopada, 2022, 22:33:51 »
Prije svega izmjeriti kompresiju... mene više brine što se to povremeno događa, tako da tu možda možemo isključiti da je problem sa ventilom  :-\
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party

« Odgovori #14 u: 20, Listopada, 2022, 11:22:30 »
I to je to. Na 3 i 4 cilindru - ventili. Kako nemam u posjedu uređaj za mjerenje kompresije,došao kum sa svojim. Kako je moguće da u 2 mjeseca,nakon što smo prvo otklonili sumnju na sustav paljenja i poslije toga ODMAH izmjerili kompresiju koja je tada bila gotovo 8 bara u sva 4,da bi eliminirali i tu mogućnost,ventili odmah ubrzo nakon toga - propišaju. Pao sam na glavnom testu al ne svojom krivicom. Simptomi paljenja i kompresije su za amatera velika zamka. Jer su ko korona i prehlada. Dok se ne testiraš. Zato... U servis ljudi. Neke stvari nemožete pipati u mraku. Iskustvo,profesionalizam i znanje se plaća,pomirite se s time... Uglavnom,doktor i ja pojeli platu mesa,napravili račun,zalili litrom a Lada - stvarno sad ko mlada. Radi,pali - savršeno. Hvala na pomoći!
  • Reakcije
    Like
    Dislike
    Love
    HaHa
    Angry
    Sad
    Party